Utställning av detaljplan och fastighetsplan för Skårdal

 
                                      Sorgfågel sörjer över Skårdal


Så hade samhällsbyggnadsnämnden ett sammanträde den 2011-02-08 där planen för Skårdal gick till beslut om utställning.
 
Det märkliga här är att kommunen äger några marker i detta gamla fritidsområde, och nu planeras det att exploatera området med en detaljplan med 15 nya kommuntomter och en tvingande plan att de äldre privata fastighetsägarna skall stycka sina tomter med 8 nya mindre enheter. Totalt blir det 23 nya tomter i detta lilla område.
Ingen miljökonsekvensbeskrivning har utförts, vilket är viktigt vid all omdaning av ett område. Ej heller anser kommunen att någon arkeologisk utgrävning är nödvändig, trots att tidigare fynd gjorts i området och det är klassat som arkeologiskt intressant. Länsmuséets synpunkter nonchaleras.
 
Det allra värsta för de äldre invånarna i kommundelen är att den gamla grusvägen skall nyskapas med breddning, förlängning och asfaltering, allt för att betjäna kommunens nytomter. Kostnaden för detta blir över 10 miljoner kronor att fördelas mellan de gamla och nya tomtägarna. Från 133´045 till 1´463´495 kronor per fastighet. Detta är tvingande kostnad och skall erläggas när asfalten är lagd. Ingen möjlighet föreligger att få dispens eller uppskov. SKANDAL!
 
Här sitter nu nämndemännen i SBN och nickar förnöjt över det socialdemokratiska diktatoriska ordförandeförslaget. Endast Tullingepartiet (TUP) kom även denna gång med initierade, väl motiverade synpunkter mot förslaget. Detta ledde till ett yrkande att återremittera ärendet, vilket av hela den övriga majoriteten röstades bort för bifall för utställning av planen. TUP reserverar sig mot detta beslut.
 
Ja mycket mer finns att säga om denna orimliga plan, helt oacceptabel för de gamla invånarna i Skårdal. Gå in på hemsidan:  http://www.botkyrkaparken.se/ 
Där finns mycket mer att läsa!
 
 
Kommunen har i Ålborg+10 deklarationen angivit att Botkyrkaborna känner sig hemma samt att de är friska och mår bra, dessutom har förtroende för demokratin och känner sig delaktiga i planeringen. Inget av detta gäller för de överkörda Skårdalsborna, som i dagsläget känner sig tvingade att flytta till en mer medborgarvänlig kommun.
 
Ålborgdeklarationen är bara trams och tomma ord!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0