En odlingsglob i Botkyrka


 
"En fantastisk idé och en möjlighet för Botkyrka" tycker Katarina Berggren i ett inslag i ABC helt nyligen".


Jordbruksmarken minskar globalt och kommer på sikt inte att räcka till. Denna innovation gör det möjligt att producerat närodlat och försörja en ökande befolkning.


"Det här går helt i linje med Botkyrkas miljöpolicy. Dessutom får vi en ny port till Stockholm. Matgloben är tänkt att ligga i närheten av Botkyrka kyrka (!)".


Vad blev det då av den högklassiga jordbruks- och kulturmarken i Hågelby?


Jo, på den bygger kommunen en nöjespark på asfalterad f.d. jordbruksmark, hårdgör parkeringsytor, bygger stadsgata med 4-våningshus, inhägnad sagopark, camping, husvagnsuppsställning för 250 st, konsertscen och tingel-tangel m.m. All jordbruksmark i Hågelby förstörs oåterkalligt för all framtid.


Budskapet från kommunen är tydlig. Det är helt i sin ordning att förstöra jordbruksmarken. "Vi bygger ju en matglob istället, vi struntar fullständigt i vad folk tycker och tänker, vi gör vad som helst för att exploatera Hågelby och bryr oss inte alls om att omistliga värden går till spillo för evinnerlig tid. Vi vill bygga denna nöjespark åt JJ Lindgren, kosta vad det vill".


Grönsaksgloben är nog inte kommunens sista Aniaraprojekt, som kommer att mållöst färdas till intighetens bortersta gränser


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0