Botkyrka mörkar om Hågelby Familjepark

Fairy-tell
          Med enorm kraft på lånta hästar, kör kommunen över det sårbara

 
Nu är det på tiden att Botkyrka kommuns politiker och tjänstemän slutar att servera medborgarna sagor om Hågelby familjepark.
 
Trogna skattebetalare betalar in stora summor för verksamheten i kommunen men serveras massiva lögner om familjeparken och hur man faktiskt kommer att förstöra en ovärderlig naturskatt för all framtid.
 
Flertalet innevånare vill behålla Hågelby – Skrefsta som det nu är med tillgängliga öppna landskap, tystnad och ro samt en mycket väl fungerande ridverksamhet för ungdomar.
 
Inom kort kommer kommunpolitikernas hänsynslösa utnyttjande av sitt planmonopol att totalt förinta Hågelby - Skrefstas kulturmarker.
 
Politiker i Botkyrka, sluta göm er bakom fina ordvändningar och förskönande bilder i handling efter handling. Informera Botkyrkas innevånare och skattebetalare ärligt:
 
-Att tältplatser, uppställningar för husvagnar, en stadsgata med handel och stora servicebyggnader totalt bygger igen åkrarna mellan Skrefsta och Hågelby. En liten "siktlinje" sparas ut, som kanske kan anas om man står på ett specifikt ställe.
 
-Att trafiksituationen kommer att bli än mer kaotisk trots planerade rödljus och en liten breddning på ett ställe på Hågelbyleden.
 
-Att den vägförbättringen får skattebetalarna stå för eftersom Vägverket klart deklarerat att det inte finns pengar avsatta för Hågelbyleden nu.
 
-Att den planerade vägen från Eriksberg, som är tänkt att avlasta turisttrafiken från motorvägen (byggs rakt in i Gröna Kilen och snör effektivt av naturområdet), kommer att dröja minst 20-30 år.
 
-Att medborgarna får betala flytten av Skrefstas ridverksamhet på skattsedeln. En nätt summa på ca 150 – 200 miljoner kronor.
  
-Att exploatören J.J. Lindgren kommer att få åtnjuta många favörer t.ex bygglovsbefrielse från kommunens sida, för att Lindgren skall stanna kvar och satsa mer pengar i projektet.
 
-Att ärligt redovisa alla byggetappers innehåll för innevånarna och informera att hela Hågelby – Skrefsta faktiskt kommer att bli fullbebyggt av olika nöjesrekvisita inom ett antal år samt att en stor del kommer att bli inhägnad.
 
-Att kommunen kommer att ta på sig etableringskostnader och inledningsvis "drifta" verksamheten de första åren. (Refererar till ett youtubeklipp med Katarina Berggren.)
 
-Att kommunens politiker räknar med 2 – 3 konkurser innan parken går runt ekonomiskt. (Sagt av Dan Gahnström (MP) i ett öppet samhällsbyggnadsmöte.
  
-Att J.J Lindgren kräver att få äga marken i området d.v.s. fri grund och därmed upphör kommunens insyn i verksamheten.
 
-Att kommunen ämnar upplåta området med tomträtt alternativt sälja det. Vid upplåtelse med tomträtt kan inte fastigheten styckas utan kommunens medgivande. (Blogganm. Vid försäljning kan alltså fastigheten styckas och i sin tur försäljas av Lindgren, vilket han också kräver.)
 
Det finns mycket som är oklart och mycket som kommuninnevånarna inte får reda på. Det skulle vara för besvärande för kommunen att vara ärlig och redovisa vad den projekterade Familjeparken verkligen kommer att betyda för hela Hågelby –Skrefstaområdets natur och kulturmark och vad den kommer att betyda för skattebetalarna.
 
Som intressant kuriosa kan nämnas att J.J Lindgren vid två tillfällen begärt förhandsbesked för bygglov för att kunna börja bygga redan sommaren 2011.
Hört på ett kommunfullmäktigemöte.
J.J Lindgren saknar tydligen all insikt i planprocessens gång med laga kraft och överklaganden.
 
Något att notera är att kommunens politiker försvårar medvetet och halsstarrigt bedömningen av detaljplanehandlingarna genom att endast redovisa etapp 1. Detta trots att det är etapp 2 och 3 som kommer att innehålla den största och mest genomgripande och förstörande exploateringen. Vilket också Länsstyrelsen påpekat ett flertal gånger.
Länsstyrelsens krav ligger kvar och är flummigt besvarade av kommunen.
 
Den diktatoriska kommunstyrelsen struntar arrogant i tunga remissinstansers viktiga synpunkter så även i dessa frågor.


Kommentarer
Postat av: Ulla-B. Ludvigsson

Utomordentligt väl sammanställt och upplysande skrivning om Hågelbyaffären, som kommer ta mycket lång tid att genomföra om det nu går över huvud taget. Vi i Botkyrkapartiet arbetar målmedvetet att få stopp på planerna och vi får också mer och mer stöd ute hos medborgarna.

Hälsningar

Ulla-B. Ludvigsson

2011-05-27 @ 11:40:51
Postat av: Gunilla Nuse

Tack för det. Vi arbetar också målmedvetet mot förintelsen av Hågelby kulturmarker. Vi hoppas att det finns några kloka politiker i majoriteten som får upp ögonen för vad som håller på att hända med Boptkyrkas allra finaste pärla -Hågelby-Skrefsta.

/Bloggarna för bevarat Hågelby

2011-05-28 @ 14:08:09
URL: http://hagelby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0