Skrefstahästar – Också en upplevelse * 2011-11-13


 
Gå in på youtube Länken!

8 minuter fantastisk uppvisning som illustrerar kärleken och samspelet mellan häst och människa. En stunds njutning och aha-upplevelse!
En stunds eftertanke: Hur behandlar Botkyrka kommun hästverksamheten i Skrefsta?
 
På den goda jorden kan dessa fantastiska djur, älskade av så många, beta i samklang med naturen. Då används jorden till det den är bäst lämpad till; odling och bete!
 
!Så Katarina Berggren!, åkermarken i Hågelby är faktiskt inte värdelös därför att man inte får gå på den! Jorden, marken och skogen utgör en av Botkyrkas "Ekotjänster", dvs marker av hög klass som inte får utplånas från Hågelby-Skrefsta.
 
I Christina Collmans intressanta "hästutredning" läser vi:
Hästar och ridning utgör idag en betydelsefull livsstil för många människor. Något som fler kommuner tagit fasta på i sin marknadsföring av de värden man kan erbjuda. Botkyrka kommun har synnerligen goda förutsättningar att profilera sig som Stockholms närmaste hästkommun med hästen som länk mellan stad och land, men också som länk mellan människor med olika bakgrund och ålder. LÄNK
 
Utredningen föreslår att Botkyrka kommun:
- Formulerar en vision för området som stödjer en god samhällsutveckling och ekonomisk tillväxt i dialog med intressenterna och där såväl allmänna, idéella som kommersiella nyttor beaktas.
- Beaktar häst- och ridverksamheten för barn och ungdomar i kommunens upplevelsesatsning.
- Beaktar hästarna som en resurs att hävda kulturlandskapet.
Utredningen har uppfattat att det är Familjen Lindgrens vision som råder beträffande Hågelbyområdets framtid.
 
Botkyrkas ansvariga politiker och tjänstemän har beställt den omfattande projektrapporten om hästverksamheten färdig år 2009. Men har de läst den? Uppenbarligen inte! Visioner och goda framtidsutsikter för Skrefstas hästverksamhet saknas fortfarande.   SKAMLIGT, BOTKYRKA KOMMUN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0