Vem bär ansvaret att bevara Bornsjökilen i Hågelby – Skrefsta? * 2011-10-04

Bornsjökilen vid Aspen
                     En del av Bornsjökilen vid sjön Aspen                  Foto: C-H Ramsay

"Klipper ni Bornsjökilen och förstör den, blir ni historiska! Enligt nya sätt att värdera och tänka med begrepp "ekosystemtjänster" blir summan ni förlorar vid exploateringen av Bornsjökilen gigantisk. Det är mer hedervärt att bli historisk genom att avstå från etableringen av nöjesparken".
 
Sagt av Naturskyddsföreningens i Shlms Län, ordföranden Mårten Wallberg på ett samrådsmöte angående nöjesparken i Hågelby. Deltog gjorde Botkyrkapolitiker från S, V, Mp.
 
Botkyrka kommun känner inte något ansvar för att bevara naturen i Bornsjökilen.
Exploateringsplanerna går hänsynslöst vidare.
Den Gröna kilen kommer att effektivt strypas med den planerade nöjesparken för familjer och andra nöjeslystna från när och fjärran.
För att ytterligare förvärra avsnörningen av den naturliga grönkilen planeras det, förutom för nya vägar, hus och attraktioner i Hågelby, även för nya vägar och hus på andra sidan sjön Aspen i Skårdalsområdet, som också ingår i Bornsjökilen.
 
Botkyrka kommuns föredömliga och genomarbetade skrift om Botkyrka kommuns Gröna Värden (KS-2010:403) uppfattas som tomma ord och betyder ingenting.
 
Under rubriken Motverka fragmentering av värdefulla livsmiljöer står att läsa i skriften: "En sammanhängande livsmiljö (biotop) är ofta nödvändig för en arts överlevnad. Genom exploatering av områden i form av vägar och bebyggelse riskerar vi att stycka upp landskapet i mindre fragment åtskilda från varandra. Genom att uppmärksamma problemen finns möjligheter att undvika en onödig fragmentering av landskapet."
Detta är faktiskt ett dokument författat och antaget av Botkyrka kommun.
 
Nej, det här duger inte! Politikerna och tjänstemännen i samhällsbyggnads-funktionen i Botkyrka kommun måste någon gång till sist inse och ta hänsyn till vad naturen kräver av oss människor, inte bara nu utan även för våra barn och barnbarn samt deras barnbarn i oändlighet.
 
Tag det ansvaret!
 
-Läs mer 
LÄNK


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0