Avtalet om Hågelby Gårds försäljning

Lillgården, som beboddes av Anna Giertz, ingår också i avtalet

 

Du står i begrepp att hyra och ta över driften av en herrgårdsbyggnad med olika verksamheter såsom en folkpark och en fungerande restaurangverksamhet.

 

Du vill inte betala hyra för gården förrän verksamheten går med vinst.

Du vill ha löfte om att ta över och äga aktierna i det befintliga bolaget.

Du kräver ett löfte om full insyn i och delägarskap i den inarbetade restaurangverksamheten.

Du slipper också att renovera fasaderna på alla befintliga byggnader (som är mycket nedgångna). Uthyraren tar på sig dessa renoveringar (gäller ca 6 byggnader samt murar o.dyl.). Du väntar och tar över nyrenoverade byggnader och verksamheter när de genererar vinst.

Under vänte- och renoveringstiden "driftar" hyresvärden Hyresobjektet, som du har äganderättsoption på.

 

Är det möjligt?

Jadå, läs exploateringsavtalet mellan Botkyrka kommun och familjen Lindgren AB (FLAB) rörande nöjesparken i Hågelby.

 

Kort utdrag från Tilläggsavtal till Ramavtalet "Intentionsavtalet"

3.1 Bolaget (FLAB) ska överta driften av Hyresobjektet så snart detta bedöms ha förutsättningar att kunna generera ett positivt ekonomiskt resultat………

3.2  Övertagandet av Hyresobjektet, Hågelby Gård, ska ske antingen genom ett hyresavtal eller genom att Bolaget förvärvar aktierna i Hågelbyparken AB, dvs ett köp och övertagande med äganderätt.

3.3  Kommunen skall verka för att Bolaget bereds möjlighet att inträda som part i avtalet avseende den restaurangrörelse som för närvarande bedrivs på Hågelby Gård. . . . .

3.7 Kommunen ska svara för och bekosta yttre underhåll av samtliga byggnader som ingår i Hyresobjektet…….

 

Vill ni läsa mer i exploateringsavtalet finns det på Botkyrka kommuns hemsida. Ska finnas men inte alltid. Man kan nästan tro att en automatisk censur finns inbyggd i hemsidan. Ju färre som får tillgång till det anmärkningsvärda exploateringsavtalet desto bättre, kanske.

 

Avtalet kan nås via www.botkyrkaparken.se klicka på den röda knappen till höger på sidan "Beslut 2012 fullmäktige". Det är en stor PDF-fil på ca 25 MB och över 100 sidor. Det tar lite tid att ladda ner.

 

Avtalet är undertecknat av Katarina Berggren och Åsa Ratcovich från Botkyrka kommun och JohnJohn Lindgren FLAB, den 21 maj 2012.


Kommentarer
Postat av: BG

Tack för denna sammanställning. Det är minst sagt häpnadsväckande med detta avtal. Det är verkligen något sjukt i överenskommelserna. Det lyser mygel i varje avtalspunkt

2012-08-27 @ 23:25:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0