Kulturmiljö i planering del 5, våra kommentarer

                                  Det gamla eklandskapet,  -Kyrkvägen

 

Uppsatsen från Kulturgeografiska institutionen, Samhällsplaneringsprogrammet  /Stockholms universitet.

 

Sammandrag av Emma Engströms utmärkta och genomgripande kandidatuppsats har här i 4 bloggar presenterats för våra läsare.

 

Vid en så omfattande undersökning om planprocessen har författaren, Emma E, varit helt opartisk, vilket är ett vetenskapligt krav. Röster för och emot en etablering av en nöjespark har således givits samma neutrala värdering.

 

Det är nu viktigt att veta att denna vederhäftiga uppsats nu ligger som ett referensdokument i Stockholm Universitets bibliotek. Den kommer att utgöra en mall för framtida forskning och uppsatser om hur kultursynen hanteras i planprocessen av kommuner landet runt.

 

Emma E´s uppsats ger dock en klar och tydlig bild av hur Botkyrka kommun åsidosätter alla de argument som pekar på att stora kulturvärden äventyras för all framtid för att tillfredsställa kommersialism med mycket låga kulturambitioner.

 

Kommunen ägnar sig åt en planerad och systematisk förstörelse och en kulturell rensning av Hågelby, som utgör en grupp etniska svenskars minnen och materiella kulturarv.

 

Vidare har planprogrammet och exploateringsavtalet nu antagits i kommunfullmäktige den 14 juni 2012. Kandidatuppsatsen skrevs före detta datum och framlades och granskades vid Stockholms universitet den 30 maj 2012.

 

På grund av att så många fel, oegentligheter, gynnande av enskild företagare, osidosättande av såväl enskilda personers som myndigheters yttranden och ren realisation av tillgångarna i Hågelby med byggnader, har ett massivt överklagande av kommunfullmäktiges beslut verkställts.

 

Det är nu upp till Länsstyrelsen att tillse att kultur- och herrgårdslandskapet bevaras till framtiden.

Allt annat är en graverande skandal!

 

/Foto och kommentarer av C-H Ramsay och Gunilla Nuse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0