Hågelby – Skrefsta styrs från skatteparadis 2012-07-13

 

                   Jag ber, var rädd om naturen!                              Foto: C-H Ramsay

 

Ideologin i Botkyrka är tydlig. "Sälj ut Hågelbylandskapet till varje pris, bara vi får hit någon investerare till kommunen, som vill satsa och hjälpa till att sätta kommunen på kartan. Vi ger exploatören ett så förmånligt avtal, med optioner och överlåtelserättighter m.m., att han inte hoppar av".

 

Det bekymrar inte de styrande politikerna det bittersta att försäljningen av Hågelby nu kommer att medföra att ett företag i Norge, AdolfsenGroup med rötter i skatteparadiset Jersey kommer att profitera på medborgarna och deras skattepengar.

 

Det bekymrar inte heller politikerna att kommunens rådighet över det unika Hågelbyområdet går förlorad. Ingen, ingen, inte ens politikerna vet vad det i slutändan kommer att betyda för kulturlandskapet att ett riskkapitalbolag nu träder in i nöjesparksprojektet med sina pengar och med stora vinstkrav.

 

Frågor som kommuninnevånarna kan ställa är:

  • Kände kommunen till att FLAB tagit in en riskkapitalist, kopplad till Jersey i projektet?
  • Är det inte så att en kommun skall följa lagarna och förvalta de kommunala egendomarna på ett så bra sätt att kommunens ekonomi inte äventyras och att upplåtelse eller försäljningar sker med optimal vinst?
  • Är det verkligen acceptabelt att Botkyrka kommun indirekt medverkar till skatteplanering?
  • Får en kommun verkligen formulera ett avtal med enskilt bolag så att pris på mark och byggnader och nyttjanderätter är extremt förmånligt billiga?

Frågorna hopar sig i detta märkliga kommunala projekt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0