Reviderad utställning för Hågelby


 
Ännu en detaljplan (28 sidor) i det komplexa nöjesparksprojektet är nu ute för utställning 3/5 – 18/5 2012. 
  
"Denna revidering är en förändring av detaljplanens storlek. Den bedöms innebära en begränsad påverkan och saknar intresse för allmänheten. Planen behandlas därför med ett enkelt planförfarande.
Bl.a. har Botkyrka Ridsällskap yrkat att den mark , som de disponerar i västra delen av planområdet inte skall ingå i planområdet. Planområdet har därför i den västra delen minskats för att tillmötesgå synpunkten
".
 
Frågan, som då infinner sig är: Vem kommer fortsättningsvis att stå för den delen av marken, kommunen eller exploatören? Det är nog en viktig fråga som inte saknar intresse från den ridande delen av Botkyrkas allmänhet! Vilken säkerhet har ridsällskapet om exploatören tar över marken?
 
 

 
Under rubriken strandskydd kan man läsa att "strandskyddet kommer att ligga kvar inom allmän plats/natur och vattenområdet. Genom detaljplanen anses frågan om tillåtlighet att uppföra olika anläggningar för rekreation, service med mera vara prövad. Formellt krävs dispens och då kan man styra utformningen så att inte växt- och djurlivet väsentligt försämras".
 
Utformning på vad? Också här är det tydligen så att utan bygglov är det fritt fram att uppföra vad helst exploatören önskar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0