Botkyrka kommun anlitar jurister olagligt, ”glömmer bort upphandling” * 2012-10-24

 

Det blev bråttom att få exploateringsavtalet ang. Hågelby nöjespark i hamn!

Riskkapitalisten AdolfsenGroup AS från Norge kom plötsligt in i affären. Kraven från den nye exploatören blev för tuffa och komplicerade. En riskkapitalists affärside är som bekant att tjäna stora och snabba pengar.

Kommunens avlönade jurister hade inte kompetens nog att ro avtalet i hamn så att exploatörerna blev nöjda.

Så gick det som det gick!

 

Den lagenliga upphandlingen av en juristtjänst "glömdes bort" när en juristfirma i Skåne, av vänskapsskäl, anlitades av Åsa Ratcovich, kommundirektören.

 

Illa, mycket illa! Hur många fler oegentligheter kan dyka upp i nöjesparksaffären?

 

Kommundirektören Åsa Ratcovitch beklagar verkligen det inträffade. Jaha!
Så har även kommunens högste tjänstemannachef hamnat mitt i nöjesparkskarusellen. Snurrar den för fort kan man trilla av.

 

Är det fler i kommunen än kommundirektören, som inte förstår omfattningen av nöjesparksaffären?

 

Hur blev då resultatet av juristfirmans välbetalda uppdrag (1,4 milj kr) med exploateringsavtalet? Jo, ett alldeles särskilt komplext och förvirrande avtal med flera underavtal och div bilagor, allt för att gynna en enskild företagare.

 

Katarina Berggrens tidigare försäkran att de anlitat skickliga advokater klingar illa sett ur den synvinkeln att avtalet är anmält till Rikskriminalpolisens Nationella Korruptionsgrupp av Botkyrkas lokalparti Bp samt även till EU  för gynnande av enskild företagare från Botkyrka Salem Naturskyddsförening samt till Förvaltningsrätten.

 

Katarina Berggrens tidigare löfte att detta projekt inte kommer att kosta kommuninnevånarna ett enda öre, kommer verkligen på skam.

Det mullrar allt högre bland medborgarna i Botkyrka. 

Läs Anders Björklunds artikel i Mitt i Botkyrka-Salem 23/10 2012


Kommentarer
Postat av: Petter

En hycklande ursäkt med en massa sånt som man alltid skriver när man inte tar ansvar står på botkyrka.se. Hur många gånger behövs det intern utbildning? Deras gamla klassiska räddningspaket.

Men en annan intressant granskning vore att se på företaget som utförde värderingen av marken och fastigheterna. Vilka var det egentligen? Finns det någon jävsituation?

Sedan undrar man också om brevskrivaren till Jimmy Baker är nöjd med att inte alla frågor lyfts? Det antyds i Mitt i Botkyrka att det innehöll mer än detta. Varför gick inte Jimmy till Polisen med brevet istället?

Svar: Tack för Din kommentar.Ja,det har Du rätt i. Värderingsföretaget som kommunen anlitat är FORUM FASTIGHETSAKTIEBOLAG AB. Att.: Rolf Simón civ.ing. Kungsgatan 29 Box 7044, 10386 Sthlm. Bolaget har kontor i 8 olika städer i Sverige.
Det är lätt att förstå att Jimmy Baker inte gick till polisen eftersom han röstar för Familjeparken.
hagelby.blogg.se

2012-10-25 @ 07:55:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0