Övertagandet av Hågelby Gård enligt intentionsavtalet granskas * 2012-10-04

        Huvudbyggnaden Hågelby Gård                                       Foto: C-H Ramsay

 

I nästan alla korruptionsskandaler, som blommar upp runt om i vårt land, är förhållandet så att politik och näringsliv har knutit informella band, som sedan sätter konkurrensen och opartiskheten ur spel. Det gynnar de inblandade – både politiker och näringslivets bulvaner – på medborgarnas bekostnad.

 

I en tidigare blogg har vi pekat på ett antal byggnader i Hågelby som kommer att försäljas till FLAB för endast 5,4 miljoner kronor. (Stall, vandrarhemmet, Anna Giertz café, Loge och stallmagasin, 4H´s klubbhus, ekonomibyggnad m verkstad, Hogslaby´s föreningsvilla och hantverks- och presentaffären.)

 

Vi vill nu visa ytterligare några av de anrika byggnader ingående i exploateringsavtalet mellan kommunen och Fam Lindgren AB (FLAB). Dessa byggnader ingår i ett intentionsavtal och är tänkta att övertagas av FLAB så snart det bedöms att byggnaderna och verksamheten genererar ett "positivt ekonomiskt resultat". Det betyder att kommunen "driftar" verksamheten så länge den går med förlust. Dessutom förbinder sig kommunen att bekosta renovering exteriört på samtliga byggnader.

 

Hågelby Gård, Lillgården, Trädgårdsmästarbostaden, Trafikleken, Bigården, Vattentornet, Orangeriet med arkaden och Ekotemplet

 

Dessa byggnader m.fl. kommer kommunen att slumpa bort till FLAB antingen genom hyresavtal eller genom att FLAB förvärvar aktierna i Hågelbyparken AB.
Köpeskilling är icke angiven!

 

Intentionsavtalet är undertecknat av Katarina Berggren, Åsa Ratcovich och J.J. Lindgren.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0