Länsstyrelsen upphäver detaljplan 1 för Hågelby * 2013-04-02

 

Kommunen har vädjat till några olika myndigheter, som behandlar överklaganden om Hågelbyprojektet, att skynda på ärendena. Det är bråttom nu!

 

Det är av stor vikt att projektet kan realiseras enligt den tidplan som parterna räknat med. Kommunen vill därför understryka att en så skyndsam behandling som möjligt av detta ärende är av stor vikt”.

 

Men så satte Botkyrka Kommun själv en käpp (nej en stock) i hjulet för nöjesparken.

 

Av någon mystisk anledning valde Botkyrkas förtroendevalda att felaktigt använda ett sk. förenklat planförfarande, när den reviderade detaljplanen från 24/4 2012 skulle antas.

 

Anmärkningsvärt antogs den bedrägliga detaljplanen av kommunfullmäktige i juni 2012. Ingen i fullmäktige såg fusket, eller om någon såg det valde denne att hålla tyst. Går det så går det.
Grumlighet, dimma och trixande utmärker hanteringen av detaljplan 1 för Hågelby.

 

Men nu den 2013-03-27 kom bakläxan från Länsstyrelsen!

 

LÄNSSTYRELSEN UPPHÄVER Kommunfullmäktiges i Botkyrka beslut av den 14 juni 2012, i den del det avser att anta detaljplan för del 1 av Familjeparken, Hågelby i Botkyrka kommun.

 

Om enkelt planförfarande säger Länsstyrelsen:
Gällande frågan om att i slutskedet av detaljplaneprocessen övergå från normalt till enkelt planförfarande gör Länsstyrelsen följande bedömning. För att kunna tillämpa enkelt planförfarande krävs att förutsättningarna enligt 5 kap. 28 § ÄPBL är uppfyllda. Det innebär således att planen skall vara av begränsad betydelse, sakna intresse för allmänheten samt vara förenlig med översiktsplanen. Inte något av dessa kriterier är uppfyllda för ifrågavarande detaljplan och det har därmed inte varit möjligt att övergå till ett enkelt planförfarande.

 

Litet längre fram i texten konstaterar Länsstyrelsen att ”ändringarna inte enbart inneburit att en viss del av planområdet undantagits utan även att planområdet utökats åt ett håll som inte tidigare varit föremål för samråd eller utställning. Detta förhållande medför att en ny utställning inte kunnat undvaras och att en utställning borde genomförts enligt bestämmelserna om normalt planförfarande”.

 

De felaktigt antagna handlingarna är signerade av de ytterst ansvariga, Katarina Berggren och kommundirektör Åsa Ratcovich!
Samma Åsa R. som underlät att göra lagenliga upphandlingar med en advokatfirma och som omgående fick sparken som kommundirektör. Med sig fick hon 1,1 miljoner i avgångsvederlag!

 

Hågelby Nöjespark är en kostsam affär. Bristande kompetens och seriositet hos förtroendevalda och deras tjänstemän ökar på kommunens skuldberg och tär katastrofalt på skattebetalarnas pengar.

 

Det är valår snart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0