Samhällsbyggnadsnämnden försöker igen med repris av familjeparken i Hågelby

                              Vårflöde i Älvestaån, en strandskyddad biotop

 

En populär repris” benämnde ordf. Peter Nyberg punkt 17 i föredragningslistan, beslut om förnyad utställning av detaljplan för del av Familjeparken Hågelby.

 

Istället för det hett efterlängtade laga kraftbeslutet, måste nu handlingarna upp på bordet igen beträffande familjeparken i Hågelby. Stor brådska i tidigare kommunal handläggning gjorde att det blev fel.

 

Ett område, som Botkyrka Ridsällskap arrenderar till år 2023 för sina hästar, togs i anspråk till detaljplanen för tält och husvagnar. Detta område var kommunen naturligtvis tvungna att lämna tillbaka till BRS.
Ett nytt område lades då till i detaljplanen för att kompensera förlusten av viktig tivolimark. M a o, detaljplanen ändrades och borde ha ställts ut igen. Av någon anledning ”missade” kommunen det och använde sig av enkelt planförfarande, vilket ju också gick snabbare.

 

Det framkom nu på nämndmötet att kommunens åsikt är att felet ligger hos Länsstyrelsen, som givit kommunen sken av att ett enkelt planförfarande var tillräckligt. Citerar vänster-partiets A Herdy: ”Anmärkningsvärt att Länsstyrelsen tar 8 månader på sig”.
Felet ligger snarare på okunskap (eller vad det nu var) hos politiker, tjänstemän och inhyrda konsulter.
Ulla Ryk, tjänsteman i kommunen, presenterar gamla handlingar från detaljplanen för att informera tillsynes trötta o ointresserade nämnddeltagare. Ingenting, absolut ingenting har ändrats i planförslaget, trots alla allvarliga överklaganden.

 

Så klubbades detaljplanen att än en gång gå till utställning. Protokollet justerades omedelbart vid klubbslaget. Det är ännu mer fasligt bråttom.
Tullingepartiet och Miljöpartiet deltog ej i beslutet bl.a. på grund av oklarheter i detaljplanen och att den medför grava ingrepp i det känsliga naturområdet.

 

Sorgligt men sant: Majoriteten av alla Botkyrkas politiker tycks helt oförmögna att inse att de bedriver en rent destruktiv miljöpolitik.

 

Den nygamla planen kommer att ställas ut den 29/4 till 20/5 2013 i kommunalhuset i Tumba och på medborgarkontoren.

 

Det är viktigt att alla som känner sig berörda eller kränkta av exploateringen inkommer med yttranden under utställningstiden. Endast då kan man överklaga och föra sin talan till Länsstyrelsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0