Hågelby nöjespark uppe för beslut igen * 2013-12-10

                    Marionetteater i SBN                                  Foto:  C-H Ramsay

 

 

Så klubbades Hågelby detaljplan igenom för 4-e gången i samhällsbyggnads-nämnden för utställning den 16/12 2013 till 19/1 2014.
Utställningstiden är 19 arbets-dagar, men är full av klämdagar, många är bortresta kring jul- och nyårshelgen och kan inte ta del av handlingarna.
Skamlöst kort tid mitt i jullovet för en utställning!

 

Det är märkligt att notera hur blåögda och kritiklösa V, S, KD, FP och M är när det gäller utraderingen av natur- och kulturmarken i Hågelby. De partierna röstade således för att godta den förelagda detaljplanen att gå till utställning.

 

TUP presenterade starka argument för ett avslag av hela planen. De poängterade att projektets ekonomi är en katastrof och medför förödande ingrepp i ett ytterst känsligt område. Dessutom är det helt oacceptabelt att endast detaljplanera en del av nöjesparken. TUP underströk att den allvarliga och hotfulla konflikten mellan kommunledningen och exploatörens representant skall vara skäl nog att lägga ned planen. TUP reserverade sig mot nämndens beslut.

 

MP anser att parkeringsfrågan är oklar och skall vara löst innan ett antagande. Vidare att utställningstiden är alltför kort och att kommunen tar alldeles för stor risk och kostnader för projektet.

 

Så till det allvarliga: Ansvarig tjänsteman för handlingarna kunde efter press avslöja att exploatören och investerarna med eftertryck tvingat igenom en så kort hanterings-tid som möjligt, dvs utställning till den 17/1 2014 och kräver att kommunfullmäktige behandlar (dvs godkänner) planen den 27/3 2014.
Det torde betraktas som övergrepp i rättssak. En exploatör dikterar inga villkor!

 

Se upp alla politiker, ni arbetar på mandat från väljarna, ni förvaltar medborgarnas egendom och ni hanterar medborgarnas skattepengar.


Kommentarer
Postat av: Stefan

Så bra skrivet!
Det är helt otroligt att exploatören dikterar villkoren. All respekt till Tullingepartiet.

2013-12-11 @ 20:08:53
Postat av: Sune

Det är ju inte riktigt klokt! är det Staffan Holm som är i farten igen? Vad har han hotat med denna gången?

2013-12-12 @ 10:26:29
Postat av: Karl

Miljöpartiet visar återigen sin svaghet, de gör definitivt inte skäl för sitt partinamn. Hur kan de vara så ryggradslösa i denna viktiga fråga?

2013-12-13 @ 12:43:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0