Brev från besviken medborgare i Skårdal * 2013-02-23

 

”Hej
Har hållit oss inne och jobbat med vårt hus, samt försökt att dra in lite pengar på firman, så vi genom vår skatt kan bidraga till kommunens välstånd... lät lite ironiskt va ?

 

Det senaste i vårt område tror man inte är sant. Ni vet att kommunen för ett par år sedan lämnade över ett dräneringsrör till oss, då vi nere vid sjön hade vattenflöde rakt över vägen. Kommunen hade ej "råd" att gräva ned det utan vi fick en skiss på var de önskade det nedgrävt.
Visst, -inga problem för oss, praktiska som vi är så fixade vi det. Nästa var att det inte fanns pengar till att ersätta den sand som eroderat nere vid strandkanten på Sjövägen, Ja så finns det inga pengar att ploga skridskobana på sjön. En granne gör det med egna maskiner och eget bränsle, .... så allt väl.

 

Men nu då varför är jag så "irriterad"? Jo Samhällsbyggnadsnämnden beslöt på senaste mötet att under år 2013 avsätta 25 000 kr för att bygga farthinder på Aspenvägen, då de tycker att någon bilförare vid något tillfälle har kört fortare än de 30 km/tim som hastighetsgränsen är satt till, man tror inte det är sant!
Vore det inte enklare att sätta ned hastighetsgränsen till 20 km/tim, om det nu är ett så stort problem?

 

Samtidigt vill man, genom att debitera vägavgifter på tillsammans 10 miljoner, tvinga oss att "modernisera" och bredda vägen (utan att anlägga gångbanor) samt genomföra möjlighet till rundkörning (Aspenvägen och Sjövägen förbinds). Allt för att öka trafiken och tillgängligheten .... Nej ...vi orkar inte mycket mer!

 

Ja, och så mitt obesvarade medborgarförslag från 2009 har nu "bara" försvunnit från KF´s lista på obesvarade förslag ...ett bekvämt sätt att tysta kritik och engagemang.

 

Nej nu måste jag dra in skattekronor igen ;-) /K

 


Det är inte bara Hågelby nöjespark som upprör kommuninnevånarna i Botkyrka utan även politiska beslut i närliggande områden, som behandlats skurkaktigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0