Folkviljan i Alby och Hågelby nonchaleras * 2013-06-28

                     Albyberget drabbat  - visset och odemokratiskt

 

Albys miljonprogramhus behöver renoveras. Botkyrkabyggen har över tid inte fonderat pengar till det. Pengar har gått in i många andra verksamheter som kommunen bedömt vara viktigare, t.ex. Cirkushangaren. Med nödvändighet måste husens vanvård åtgärdas.
Kommunen väljer nu att sälja ut delar av husbestånden till en riskkapitalist, trots Albybornas starka protester.
Något tal om demokrati och medborgarnas rätt till inflytande finns inte. Det hela är mycket dåligt skött av kommunen och kommer säkert att straffa sig i nästa års val. Det är så demokratin skall skötas genom att medborgarna röstar bort de misshagliga politikerna.

 

Inför kommunfullmäktigemötet (den 26/6) där beslut togs om försäljningen av Alby blev stämningen upprörd.
Folkförrädare! Hycklare! Ni har svikit folket!” ropade de djupt besvikna demonstranterna. Vad har du för människosyn? Nu har du gått över till kapitalets sida. Är du socialdemokrat, Katarina Berggren?   LÄNK

 

Exploateringen i Hågelby är i många delar skrämmande likt Albyhusens försäljning.
Kommunen vill bli av med Hågelby Gård och alla byggnader, som har fått förfalla sedan 60-talet. Det blir för kostsamt att renovera och inte heller här finns fonderade pengar till renovering. Kommunen har kört ekonomin och delar av kulturarvet i botten.
För att locka investeraren, även här kopplad till en riskkapitalist, är kommunen beredd att offra hela Hågelby-Skrefstas område och tillåta en 60 ha stor nöjespark för att göra exploatören tillags.
Att markerna skyddas av riksintresset och är ett mycket samhällsnära och populärt rekreationsområde för många botkyrkabor, det bekymrar kommunens styrande föga.
För att göra övertagandet än mer smakligt för exploatören har kommunen åtagit sig att drifta och renovera delar av byggnaderna i Hågelby utvändigt tills exploatören är nöjd och finner det lägligt och lönsamt att ta över anläggningarna och befintliga verksamheter.
Detta kan man läsa i det gällande exploateringsavtalet från 2012.

 

Än är inte sista ordet sagt varken i fråga om Alby och inte heller om Hågelbys försäljning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0