Asfaltläggarna i Hågelby får respass * 2013-09-03

 

 

Det resande folket, med uppgift att lägga asfalt billigt till intresserade kunder, har fått problem.
Åkermarken vid Lilla Dalen hade ockuperats otillåtet och svartarbetarna har efter polisanmälan tvingats att flytta.

 

De ”platsansvariga” bland camparna är blyga och vill inte visa sitt rätta ansikte. Polis med förstärkning av kronofogden fick ett svårt jobb att avvisa alla campingvagnar med släp och utrustningar. Det rör sig om ett 50-tal familjer främst från Irland. Efter flera timmar av övertalning och påtryckning samlades asfaltfolket och i en tät karavan lämnades fältet med alla sopor kvar och en trafikinfarkt på Hågelbyleden bildades.

 

 Under protester diskuterades vart utrustningen skall föras
 
 

                               Folkförvisning,  Botkyrkas EXODUS

 

Karavanen körde till Hågelbyleden och delades upp i smärre grupper av stora husvagnar. Efter att irrat kring lite i kommunen med alla vagnar och släp återsamlades hela gänget på den tidigare ockuperade rivningstomten vid Willys i Tumba.

 

                Polisen övervakar att utrymningen går rätt till
                                        

 

Ansvariga politiker i Botkyrka kommun, som sett en möjlighet att få billiga arbeten utförda såväl vid den annalkande byggnationen vid Hågelby som vägrestaurering i Skårdal, ser här hur den affärsidén gick dem ur händerna. I Skårdal har ju beslutats att vägarna skall breddas och asfalteras mot de boendes önskan till ett redan fastlagt orimligt högt pris. Låga kostnader för kommunen och höga avgifter för Skårdalsborna, det är vad politikerna vill.

 

Kvaliteten i Skårdal och kulturförstörelsen i Hågelby besvärar inte kommunpolitikerna det minsta.
Katarina Berggren´s (S) devis ”Alla skall vara med” betyder att snart hälsas asfaltcamparna från Irland välkomna till Hågelby Familjeparks camping och husvagnsuppställning.

 

Samtliga foton: hagelby.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Chris Hilli

Undrar om dom inte haft en del arbeten runt om i kommunen och inte enbart för kommunen. Bra att dom föses bort därifrån. Få se var dom ställer sig nu.

Bra bilder!!!

Svar: Korrekt mailadress är: chi@bredband.net
Asfaltläggarna har flyttat till tomten bredvid Willys i Tumba. Det blev nog inte något enda arbete utfört till kommunen.
hagelby.blogg.se

2013-09-05 @ 10:43:06
URL: http://blogg.chrishilli.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0