Vad tycker Katarina Berggren om regeringen * 2013-09-18

  
            Katarina Berggrens "dike",  Elvestaån på ömse sidor om Kyrkvägen  
            Foto: CH Ramsay

 

Om regeringen tycker hon inte!

 

Regeringen har enligt Katarina Berggren satt käppar i hjulet för den s.k. Familjeparken. Hon är arg på regeringens osannolika och felaktiga beslut att ej tillåta upphävt strandskydd.

 

Det är upprörande att höra Katarina Berggren kalla, ett sedan urminnes tider befintligt viktigt vattendrag, för ”ett dike” !!

 

Elvestaån reglerar vattenflödet från Aspen till Tullingesjön, vidare till Albysjön och rinner ut i Mälaren. Vattendraget är biotopskyddat, eftersom rinnande vatten finns där året runt. Av den anledningen finns absolut motiv att respektera strandskyddet.

 

I sammanhanget kan nämnas att ingen vetenskaplig artinventering har gjorts i denna biotop inför detaljplanearbetet.

 

Enligt miljökonsekvensbeskrivningen (WSP) är vattennivån i sjön Aspen reglerad sedan 1862 och 1869 (Länsstyrelsen 1975). Att lättvindigt kalla denna reglerande å eller bäck för ett ”dike”, som riskerar att överbyggas till en permanent parkering, synes oss märkligt lättsinnigt.

 

Kunskap och insikter är obefintliga hos Botkyrkas verkställande politiker vad gäller miljöfrågor. Den uppfattningen stärks av Katarina Berggrens uttalande i TV4 Nyheter Sthlm den 13 sept.

 

Missade ni inslaget? Var så goda här kommer en länk till utsändningen.

 

LÄNK     (C:a 55 sekunder in i programmet)


LÄNK2    (Inslag i radions P4 den 13/9)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0