Vad tycker Turistföreningen om en nöjespark i Hågelby? * 11/9

 

 

Vi kommer att titta på tidigare och aktuella handlingar i Nöjesparksfrågan i våra kommande bloggar.
Den 26/9 klubbar fullmäktige i Botkyrka återigen detaljplanen för Hågelby.
Vad har t.ex. Länsstyrelsen, Regionplanekontoret, Länsmuseum, Turistföreningen, Naturskyddsföreningen m.fl. sagt om de storvulna planerna på en nöjespark mitt i ett riksintressant landskap?

 

Som faktakälla har vi gått igenom kommunens egen antagandehandling från 29/4 2011, ref.: Carl Gustaf Hagander och Ulla Ryk samt antagandehandling från 27/8 2013, ref.: Ulla Ryk

 

Så här säger Turistföreningens Stockholmskrets:

 

Föreningen konstaterar i sina remissvar till Botkyrka kommun att kommunen är med i Länsstyrelsens program för att skydda tätortsnära natur i ”Aldrig långt till naturen 2003” I den utredningen blev kommunen klart medveten om behovet av tätortsnära natur.
”Det är med stor förvåning vi konstaterar att Botkyrka så öppet och medvetet går emot RUFS och mot dem som medverkade, Regionplanekontoret, angränsande kommuner, Länsstyrelsen, Nätverket skydda Storstockholms gröna kilar och många fler aktörer”.

 

”Att ni låter dela upp exploateringen i två detaljplaner för att ev. få det smakfullare är att rejält lura dem som vill sätta sig in i vad exploateringen handlar om”.

 

”Den insmugna småstaden med de höga byggnaderna bedömer vi vara en förtäckt vanlig bostadsbebyggelse, som efter några år högst troligt kommer att styckas av och säljas på öppna marknaden. Vi anser att en planbestämmelse skall införas i de två detaljplanernas kvartersmark att bildande av nya fastigheter/tomter inom området inte får ske”.

 

”Vi anser det självklart att Botkyrka bildar ett kommunalt naturreservat av större delen av Bornsjökilen mellan Tullingesjön och Aspen – E4”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0