Kan hästar samexistera med tivolisnurror och camping * 2014-02-14

                               Hästarna i Skrefsta får inte plats

 

Finns det någonstans i vårt avlånga land ett enda exempel på och erfarenheter av att driva en stor ridanläggning med en omfattande ungdomsverksamhet i omedelbar närhet till en stor bullrande nöjespark med tält och husvagnar?
I så fall vore det mycket intressant att få ta del av de erfarenheterna.

 

Kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, Katarina Berggren, säger att det är möjligt att en nöjespark kan samexistera med en ridverksamhet.
Hon anser att ”Botkyrka Ridsällskap bedriver en jätteviktig verksamhet och därför kommer Kultur och Fritid att under året undersöka hur man kan stötta ridverksam-heten generellt ännu mer framöver. Inte minst ur jämställdhetssynpunkt är det viktigt.
Så säger Katarina Berggren, som också hänvisar till detaljplan 1, som hon påstår visar att det är möjligt att samexistera.

 

Vad står i detaljplanen om samexistens? Finns det över huvud taget någon beskrivning av problemen, som kan uppstå och lösningar på svårigheterna?
Nej, absolut ingenting!

 

Sanningen är den att det finns inga lösningar och kanske behövs det inga lösningar! Eftersom riskkapitalbolaget har rätt att köpa all mark och byggnader i Hågelby–Skrefsta och då förlorar kommunen sin beslutanderätt över mark och byggnader. Hästarna kommer att avhysas!
Den totala avhästningen i Hågelby – Skrefsta blir då ett faktum.

 

Ärligt talat Katarina Berggren, så skapar du inga förutsättningar för en framtida hästverksamhet i Hågelby – Skrefsta, vad du än påstår.

 

Sanningar består inte av munnens grodor utan av sanna handlingar.

 

Och snart är det val!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0