Miljonerna rullar i Botkyrka till ingen nytta * 2014-02-23

                                Vem äger pengarna?

 

I en mailkonversation i början av februari med en tjänsteman på Botkyrka kommun ifrågasätter en kommuninnevånare hela nöjesparksprojektet och ställer frågor. Så här svarar tjänstemannen när frågan om ekonomin kommer upp:
Avtalspaketet har prövats i flera instanser under år 2013 såsom Förvaltningsrätten och Kammarrätten där de bedömt att kommunen gjort rätt”.

 

Nu däremot säger kommundirektören i Mitt-i 18/2 att de vill säkerställa att de gör saker på rätt sätt och de vill ta fram ett nytt avtal på ett transparent och riktigt sätt så att det blir bra både för Botkyrkaborna och parken.
Så nu görs exploateringsavtalet om! Men det var ju prövat och befunnet rätt av Förvaltningsrätten och Kammarrätten! Det kan man kalla en rejäl kovändning! Hur är det med trovärdigheten egentligen?

 

Sorgligt nog kan man konstatera att kovändningen kom många skattemiljoner för sent. Den pågående miljonrullningen för att få till en nöjespark är en sannskyldig skandal. För varje misstag som sker i nöjesparksprojektet kostar det kommun-innevånarna många miljoner skattekronor (och en sämre kärnverksamhet).

 

En fråga som också inställer sig är: Hur är det med den anlitade advokatbyråns kompetens, eftersom de upprättade bl.a. ett exploateringsavtal till en total kostnad av ca 4 miljoner kronor (skattepengar) som uppenbarligen inte var tillräckligt transparent samt var dåligt för Botkyrkaborna, enligt utsago av kommundirektören.

 

Så har vi exploatören John-John Lindgren som är missnöjd och förvånad och vet nu ingenting och menar att det är en försvårande omständighet att detaljplanen inte togs upp nu.

 

Skattemiljonerna rinner iväg och vad gör Botkyrka kommun åt det?

 

Finns det inget nödstopp för Botkyrka. Stoppa projektet nu!


Kommentarer
Postat av: Alexis

Ja, det är läskigt att se hur inkompetenta våra folkvalda och deras tjänstehjon är. Om alla hade skött sina jobb så hade kommunen sparat åtskilliga miljoner och vi hade haft en ny stor arbetsgivare i kommunen. Räknar man även in de bidrag som dom arbetstagande inte längre skulle behöva så är det ett ännu större ekonomiskt fiasko.

Svar: Tack för din kommentar. Märk väl att detaljplan 1 endast omfattar camping. Det blir verkligen inte många arbetstillfällen. Vid ytterligare utbyggnad har JJ Lindgren angivit 800 sommarjobb och ca 200 åretrunt. Det är orimliga siffror. Om alla dessa skall ha lön blir det ca 165 miljoner kronor om året. Det finns ingen möjlighet att parken kan klara en sådan kostnad och det bara i löner. Dessutom medför utbyggnaden av parken att inte bara det bevaransvärda herrgårdslandskapet utan även jordbruksmarken, hästverksamheten och våra förfäders gravar utplånas. Det är läskigt!
hagelby.blogg.se

2014-02-25 @ 12:13:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0