Undanhållen information * 2014-02-27

 

 

Ibland ställer kommuninnevånare frågor till kommunens anställda i hopp om att få klargörande svar på sina frågor. Frågor om detaljplanen för nöjesparken i Hågelby har nyligen ställts och här vill vi tydliggöra svaren.

 

Anders Nilsson svarar frågeställaren ”…Avtalspaketet har prövats i flera instanser under 2013 såsom Förvaltningsrätten och Kammarrätten där de bedömt att kommunen gjort rätt. Även detaljplanen har prövats av Länsstyrelsen och Regeringen”.
Vilket togs upp i vår förra blogg.

 

Nu handlar det om de överklaganden som gjordes redan 2012 till Länsstyrelsen.
Anders Nilsson glömde att berätta att i samband med Länsstyrelsens beslut den 27/3 2013 (baserat på inkomna överklaganden från juli 2012) låter Länsstyrelsen meddela att ”vid denna utgång prövas inte övriga invändningar”.
Det enda som vid det tillfället prövades var att processen med förenklat planförfarande var felaktigt och att detaljplanen därför upphävdes.

 

M.a.o. det omfattande innehållet i bl.a. Ridsällskapets och Naturskydds-föreningens överklaganden från juli 2012 har Länsstyrelsen ännu ej prövat. 

Överklagandena, som ännu ej behandlats i sin helhet, tar upp riksintresset, kulturmiljön, Bornsjökilen, friluftslivet, jordbruket, miljöbalken, BRS osäkra framtid, vägar och trafik, avtalspaketet, hästars sårbarhet och mycket mer.

 

Så Anders Nilssons påstående att detaljplanen prövats av Länsstyrelsen och Regeringen är direkt och grovt felaktig information. Regeringen har inte prövat detaljplanen som påstås. Regeringen har endast prövat överklaganden specifikt angående strandskyddet.


Kommentarer
Postat av: Alla

Varför ljuger folkvalda? Är det värt att sälja sin själ för att bygga en nöjespark?

2014-02-27 @ 11:26:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0