Hågelbyhästarna nu borta! * 2014-06-18

   BRS årliga vårshow från 1980-talet med hästar och ryttare även från
   Hågelbystallet                                                    Foto: Gunilla Nuse
 

 

En mycket omtyckt och uppskattad epok med vackra hästar i den fina gårdsmiljön i Hågelby är nu över. Många är de besökare i parken som uttryckt sin glädje att se hästar här i denna lantliga herrgårdsmiljö. Vad passar bättre än hästverksamhet i L.M. Erikssons kulturarv.

 

En okänslig och klantig kommunstyrelse vet och förstår inte bättre! Hästar vid Hågelby gård har varit ett av dragplåstren till parken.

 

Hästar och ridsport är en verksamhet som aktivt bidrar till arbetstillfällen och en hållbar ekonomi, som i sin tur bidrar till Sveriges BNP. Det är som kommunstyrelsens ordförande, Katarina Berggren, brukar säga att ”det ger många ringar på vattnet”. Men i Hågelby släcker hon den möjligheten!

 

Genom att jaga bort hästarna från Hågelby har kommunen även dränerat Botkyrka Ridsällskap (BRS) både på idéell arbetskraft och på c:a 70.000:- årliga medlemsavgifter. Indirekt har Ridsällskapet i Hågelby även bidragit till ungdomssatsningen, som uttryckligen är så viktig i kommunen.

 

Kommunens löften att satsa på ridsporten klingar falskt.

 

Medborgarna har via kommentarer i sociala media och i Södra Sidan tydligt tagit avstånd från kommunens hantering av nedläggningen av Hågelbystallet samt med mycket negativa kommentarer värderat kommunledningen, dvs Katarina Berggren.

 

I höst är det val. Medborgarna har här en rättighet och möjlighet att vid valet markera sitt missnöje och på så vis straffa de politiska partier som egenmäktigt medverkat till nöjesparkprojektet och avhästningen i Hågelby.

 

Vi bloggare önskar våra läsare en glad och mycket trevlig midsommar 2014.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0