Sommar i Hågelby * 2015-05-31

 

 

 

Botkyrka näst bäst i Sverige på klimatanpassning, läser vi i senaste Södra Sidan.

 

Vi läser också att 70% av de ursprungliga våtmarkerna i Sverige har torrlagts sedan mitten av 1800-talet för att skapa jordbruksmark.

 

Sedan 2009 arbetar Botkyrka kommun tillsammans med föreningar och markägare för att återskapa våtmarksmiljöer i Grödinge.
Lovvärt och det kanske finns hopp.

 

Men!
Så länge Botkyrka kommun lägger detaljplan efter detaljplan på jordbruksmark, på riksintressant kulturmark, i våtmarker och samhällsnära skogar, då kan inte kommunen kalla sig miljökommun!

 

Så till den pågående markanvisningstävlan om Hågelbys kulturmarker.
Vi hoppas att det högintressanta förslaget om ett utbyggt ridcentrum i Hågelby stöttas av Botkyrka kommun och blir verklighet.

 

Sportjournalist Suzanne Sjögren och tävlingsryttare Pontus Westergren vill ta ridsporten på såväl elit- som ridskolenivå till Hågelby i samarbete med BRS.
Det finns två stora hästcentra, Flyinge i Skåne och Strömsholm i Västmanland men ingenting i Stockholm. Det vill de två ändra på. Hågelby i Botkyrka skall bli det nya hästcentret, som så väl behövs.

 

Vi bloggare (Gunilla Nuse och CH Ramsay) önskar alla Hågelbyfans, miljövänner, hästfolk och beslutande kommunpolitiker en trevlig sommar!
Självklart bloggar vi igen så snart det händer något intressant som vi vill förmedla även om vi har semester.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0