Årsredovisning av Hågelby Holding AB för 2014 * 2015-09-13

 

 

Till markanvisningstävlingen för Hågelby har företaget Hågelby Holding AB anmält sitt intresse. Nu är det så att just det riskkapitalbolaget haft nära kontakter med Botkyrka kommun i avsikt att lägga Hågelby för sina fötter.

 

Vi tittar efter i de officiella årsredovisningarna för företaget.
Där läser vi för 2012 att bolaget betalat förskott för materiella tillgångar, dvs fastighet, med nära 4 miljoner kronor. Nästa år, dvs 2013, har beloppet ökat till 5 miljoner 716 tusen kronor. Inte illa. Men så blev förutsättningarna för Hågelby nöjespark förändrade och pengarna har försvunnit i Botkyrkas enorma gap.

 

Hur redovisas nu det hela för år 2014?
Jo, p.g.a. osäkerhet angående förutsättningarna för förvärvet av fastigheten har värdet på förskottet nedskrivits till 0 kronor. Det innebär att bolaget redovisar en förlust på nära 6 miljoner kronor.

 

Vad säger nu revisorn (Johan Lindstrand) om denna förlust:
Bolagets egna kapital är förbrukat per 2014-12-31. Kapitalbristen har inte reglerats. Denna omständighet leder till en väsentlig osäkerhet avseende bolagets fortsatta drift.”

 

Styrelsen har inte upprättat en kontrollbalansräkning enligt aktiebolagslagen 24 kap. 13§.
Nu är det bara tingsrätten som kan besluta om tvångslikvidation.
Det innebär konkurs för Hågelby Holding AB, som Botkyrka kommun specifikt bjöd in till marktävlingen i våras. Tanken på en nöjespark med stugor och camping har aldrig övergetts av kommunen.


Kommentarer
Postat av: BirgittaÅnséhn

När man läser om alla turer runt Hågelby Gård och naturen som omger fastigheten, det vackraste vi har i Stockholm, undrar man som privatperson: vem tjänar pengar på detta? Om man nu godkänner vandaliseringen av Hågelby skulle jag gärna vilja se alla inblandades privata bankkonton. Det går naturligvis inte, men.....

2015-10-06 @ 11:10:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0