Hågelby- Änglamark eller nöjespark * 2016-03-11

            Naturskyddsföreningen Botkyrka-Salem´s film om nöjesparken

 

 

Botkyrka kommun har aldrig släppt tanken på en nöjespark mitt i det historiska Hågelbylandskapet. Den verkliga och inofficiella vinnaren i markanvisningstävlan utses snart. Den största delen av Hågelby-Skrefstas kulturmarker är faktiskt lediga för Hågelby Holding AB (Adolfsen Group As).


Ekotopias vd (den officiela vinnaren av markanvisningstävlan) har uttryckt en förhoppning att Hågelbyområdet förblir öppet, ett slags Hagaparken söder om staden.
Men nej, så kommer det inte att bli! Holdingbolaget kommer nämligen att bebygga landskapet med en fullskalig nöjespark i enligt med det tidigare förslaget

(detaljplan 1).

 

Botkyrkabornas öppna landskap i Hågelby – Skrefsta är dömt att försvinna.
Dessutom, i holdingbolagets förslag framförs önskemål om en flytt av Botkyrka Ridsällskap.

 

Utdrag ur kommunens hemsida: ”Hågelbyområdet är stort och konceptet Ekotopia har ett begränsat behov av markområde (del av område B). Detta gör att det går att kombinera med andra aktörer för att hitta en helhetslösning för hela Hågelbyområdet. De tre andra tävlingsbidragen som vi nu inleder dialog med har fått höga poäng i utvärderingen. För att förverkliga någon eller några av dessa idéer krävs ett samarbete med Ekotopia.​

 

Naturskyddsföreningens film från 2012 ”Hågelby- Änglamark eller Nöjespark” är ytterst aktuell igen. Ge dig tid att se den! Länk till filmen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0