”Bråttom att sätta pris på miljön” * 2012-12-29

 

 

Det är först genom att prissätta miljötillgångar och faktiskt vad miljön uträttar, som vi möjligen kan komma tillrätta med miljöproblemen och klara de problem vi står inför. Det menar professor Gretchen Daily vid Stanford, som förutom sin egen forskning också är rådgivare åt ett flertal regeringar i miljöfrågor.

 

”Tyvärr är jag rädd att det har gått för långt. Vi kommer inte att kunna stoppa den pågående klimatförändringen, möjligen begränsa den och kanske lindra konsekvenserna,” säger Gretchen Daily.

 

Insikten, om att rovdriften på naturen inte kan fortsätta som hittills och att varje ingrepp i naturen får konsekvenser på något annat, har spritt sig till beslutsfattarna i politik och företag”, menar Gretchen Daily. ”Från insikt till beslut och praktiska åtgärder är steget dock långt.”

 

Kostnaderna för att exploatera naturresurserna fel blir ofta ödesdigra för ekosystemet och slår till sist tillbaka också mot dem som överutnyttjat resurserna, men framför allt mot samhället.

 

Det hela riskerar att bli begravning på begravning i en alltmer skrämmande utveckling, om ingenting görs. /Slut citat/

 

I denna vår sista blogg för 2012 har vi valt att citera professor Gretchen Daily vid Stanford från en artikel i SvD Näringsliv den 2012-12-28, av Nils Olof Ollevik. Artikeln är mycket relevant för projekt Nöjespark i Hågelby, Botkyrka kommun.

 

Vi undrar vad kommunstyrelsens ordföranden i Botkyrka, Katarina Berggren, gjorde på Stockholm +40 miljökonferensen i maj 2012? (LÄNK till en tidigare blogg)
Den konferensen tog upp sådana viktiga tankegångar, som nu professor Daily framför. Var inte budskapet tillräckligt tydligt vid konferensen eller ville K Berggren inte förstå?

 

Blir det begravning av Hågelby´s Änglamarker år 2013?

 

GOTT NYTT ÅR tillönskas våra läsare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0